Projecten

Info

bewerk

JEUGDHUIS

Op een vrij klein perceel grond, midden in het dorpscentrum van de gemeente Sint-Gillis-Waas, werd een jeugdhuis gebouwd.

Uit respect voor de omwonenden werd bijzondere aandacht besteed aan de geluidsisolatie. Achteraan en opzij van het gebouw - aan de kant van de aanpalenden - bevinden zich de dienstlokalen (sanitaire ruimten, bergingen, keuken, vergaderlokaal, stookplaats, ..., evenals volle blinde muren) die een natuurlijke geluidsbuffer vormen voor de polyvalente ruimte.

Deze polyvalente ruimte met open duplex werd op het gelijkvloers bewust wat kleiner gehouden om het "lege-zaal-gevoel" te vermijden. De meterslange toog ontbreekt uiteraard ook niet. Via verdiepingshoge brede ramen hebben de bezoekers van het jeugdhuis uitzicht op het unieke dorpscentrum van de gemeente met zijn historische kerk in haar groene omgeving.

Bewerk - Bijlagen - Geschiedenis - Afdrukken - Recente Wijzigingen - Zoek
Pagina gewijzigd op 15 March 2008 om 12:59